Word vrijwilliger!

Met tal van gedreven vrijwilligers werken wij (de medewerkers van Erfgoed Leiden) samen aan het digitaliseren en toegankelijk maken van de Leidse en Katwijkse politiearchieven uit de oorlogsjaren.

Een unieke kans om te werken met fotomateriaal, indrukwekkende getuigenverklaringen en andere waardevolle documenten om bijzondere gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog tot leven te brengen.

Alle archieven zijn gescand, bijna 28 meter! We gaan alle meldingen en proces-verbalen lezen en letterlijk invoeren in een database. Daarna zoeken we automatisch tijden, plaatsen en personen. En deze informatie zetten we op een digitale plattegrond. Zodat u kunt ontdekken wat zich waar wanneer heeft afgespeeld en ook nog door wie.

Het eerste deel van het project is afgerond, alle mutaties/meldingen uit de dag- en nachtrapporten zijn ingevoerd in een database. Nu hebben wij uw hulp nodig bij de controle, waarbij u de namen en adressen en het type melding uitlicht en rubriceert.  Dit gebeurt melding voor melding dus u draagt reeds bij aan het project als u één melding controleert. Een taak blijft 48u voor u gereserveerd en alles wordt automatisch bewaard. U kunt dus de website verlaten en later verder gaan waar u gebleven was. Het controleren gebeurt via Het Volk dus u kunt gewoon vanuit huis deelnemen.

Om te beslissen of u wenst deel te nemen, kunt u eerst de handleiding doornemen.

Extra hulp is altijd welkom.

Bent u geïnteresseerd in de gang van zaken tijdens de Tweede Wereldoorlog en wilt u ons helpen bij het realiseren van Dossier071? Meldt u dan aan als vrijwilliger.

Ik word vrijwilliger

Samen maken we dit bijzondere initiatief tot een groot succes!